Sådan kommer du i gang med oprydningen

Kamille

Sådan kommer du i gang med oprydningen 

5 tips fra oprydningskonsulenten, Kamille Sommer

I Danmark er vi rigtig glade for at indrette vores hjem. Der bliver hvert år brugt rigtig mange penge på boliginventar og accessories til hjemmet, og det er rigtig godt.

Dog er der et lille ”men…”, for selv om vi køber mange ting, sker der rigtig tit det at tingene ender i skabe og skuffer, fordi der ikke er tænkt over hvor tingene skal stå. Faktisk er der rigtig mange hjem hvor der er så mange ting, at hjemmene er gået hen og blevet små opbevaringscentraler for alverdens nips og grej.

Den gode hensigt der endte skidt

Problemet er at vi alt for tit lader os lokke til at købe alt muligt når vi bevæger os ud i verdenen. Der er altid noget man ”ikke kan undvære” og noget der er ”fantastisk billigt”, men har vi i virkeligheden brug for det?

Det der skulle være en forbedring til vores hjem, endte som rod i stedet, og meget rod skaber irritation og stress.

Vores hjem er vores visitkort udadtil

Vores hjem fortæller os selv og andre hvem vi er. Ud fra de ting dit hjem indeholder, vil dine gæster kunne se hvilke farver du godt kan lide, hvilke interesser du har, hvilken stil du har osv., så derfor vil et permanent rodet hjem, også vise andre, at du ikke har styr på dine ting.

Måske ved du godt hvor dine ting er, men faktum er, at når der er rod, er der mange ting der bliver væk, og en dårlig spiral sættes i gang. Når du ikke kan finde dine ting, er du tilbøjelig til at købe nyt, og det kan hurtigt blive en dyr affære, hvis det ret ofte sker.

Sådan kommer du i gang med oprydningen

Hvad enten du går med flytteplaner eller ej, er det rigtig godt engang imellem at gennemgå alle dine ting, og få sorteret ud, ligesom hvis du skulle flytte.

Når vi skal flytte fra en bolig til en anden, er vi rigtig gode til at kassere de ting vi ikke gider slæbe med. Hvis du jævnligt gennemgår dine ting med hård hånd, vil du aldrig have mere end det du faktisk bruger, og det vil gøre det langt nemmere for dig, hvis du en dag skal flytte.

  1. Når du rydder op, så tænk i ”hvad du kan undvære” fremfor ”hvad du kan bruge”. Det er ikke nødvendigt med 25 par jeans. Vælg et antal – f.eks. 8 lækre par, og send resten til genbrug.
  2. Smid reklamer og aviser du ikke får læst ud med det samme. Hav en fast aftale med dig selv om hvor længe de resterende må ligge i huset inden de bliver smidt ud. Der er ingen grund til at gemme blade i årevis, for sandsynligheden for at du får dem læst er næsten lig nul, og da sæsoner gentages år efter år, vil du kunne finde de samme ting i nyere blade.
  3. Tjek alt med datomærkning, såsom krydderier, fødevarer, makeup, cremer, medicinrester osv. Ud med alt det der er for gammelt. Apotekerne tager imod alle gamle medicinrester og destruerer dem for dig.
  4. Sørg for at holde ting der minder om hinanden i samme rum, f.eks. hav batterier samlet i en kasse for sig, 1 kasse med pærer for sig osv., i stedet for at have dem spredt over hele huset. I køkkenet samler du f.eks. små plastikbøtter sammen. Tjek om alle lågene er der, og gem kun det antal du faktisk bruger. Ingen grund til at have 125 bøtter i skabene, med mindre du har behov for det.
  5. Når du sorterer dine ting, så tænk i om ”du bruger tingene”, om ”du elsker dem”, om ”du nogensinde kommer til at bruge dem igen” (og vær helt ærlig overfor dig selv). Mange ufærdige hobbyprojekter er gemt og glemt, rundt om i de danske hjem, og en dag bliver de smidt ud af pårørende, eller af dig selv fordi de lugter hengemt, og der har måske været mus på besøg på loftet.

Rigtig god fornøjelse med oprydningen!

Kamille Sommer

_______________________________________________________________________________________

Kamille Sommer er indehaver af firmaet Creative Homestyling, og står bag hjemmesiderne www.oprydningskonsulenten.dk & www.creativehomestyling.com.

Kamille er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent.

Hvis du er interesseret i at læse mere om hendes arbejde har hun en blog på begge hendes hjemmesider, og skriver hver onsdag for onlinemagasinet Oestrogen.dk.

Du kan også følge hende på facebook på www.facebook.com/oprydningskonsulenten & www.facebook.com/creativehomestyling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

busybees-telefonnummer-2